Двама души загинаха при днешните протести в Багдад, избухнали след решението на

...
Двама души загинаха при днешните протести в Багдад, избухнали след решението на
Коментари Харесай

Двама загинали и 19 ранени при безредици в центъра на Багдад

Двама души починаха при днешните протести в Багдад, избухнали след решението на авторитетния иракски шиитски духовник Муктада Садр да се отдръпна от политиката, съобщи Българска телеграфна агенция. По време на митингите се стигна до сблъсъци сред почитатели на Садр и привърженици на проиранските му съперници, предаде Ройтерс.

Двете групи се замеряха взаимно с камъни пред по този начин наречената Зелена зона в Багдад, където са ситуирани постройките на властта и посолствата. В центъра на Багдад отекна и пукотевица, оповестиха кореспонденти. Поне част от изстрелите са били от пукотевица във въздуха, само че източникът ѝ остава незнаен, изключително при положение че Ирак е страна, в която хората всеобщо са въоръжени.

Освен двамата починали има и 19 ранени, оповестиха полицията и медици.

Сблъсъците избухнаха единствено часове откакто Садр разгласи, че се отдръпва от политиката, което накара последователите му, които от седмици организират седяща стачка пред постройката на Народното събрание в Зелената зона, да показват и да нахлуят в постройката на държавното управление.

Иракската войска разгласи комендантски час считано от 15:30 ч. (12:30 ч. по Гринуич) и призова протестиращите да изоставен Зелената зона на Багдад.
Прочетете още
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР